۱۳۹۴ آبان ۹, شنبه

حوزه های علمیه نیز شکنجه گاه دارند!!!

محسن غرویان، استاد حوزه علمیه قم در مصاحبه‌ای افشا کرده که سال ۱۳۸۳ در زیرزمین مؤسسه پژوهشی امام خمینی تحت شکنجه روحی و جسمی قرار گرفته است. ظاهرا از او می‌خواسته‌اند که از عقاید خود دست بردارد
سایت انتخاب گفت‌وگویی را با آیت‌الله محسن غرویان، استاد حوزه علمیه قم منتشر کرده که او در آن مدعی شده است، کارکنان مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی متعلق به مصباح یزدی در سال ۱۳۸۳ او را تحت فشار روحی و شکنجه قرار داده‌اند.
غرویان خود از اساتید مؤسسه مصباح یزدی بود، ولی به گفته خودش پس از ورود این مؤسسه به خاطر مسایل سیاسی از آنجا استعفا داد. این مؤسسه اما مدعی است که غرویان را اخراج کرده است.
در سال ۱۳۸۳ روزنامه شرق مصاحبه‌ای را با محسن غرویان منتشر کرد که وی در آن به برخی از احکام دینی مثل نابرابر بودن ارث زن و مرد ایراد گرفته بود. ظاهرا پس از این مصاحبه وی از سوی مؤسسه مصباح یزدی که هنوز برای آنها کار می‌کرده، تحت فشار قرار می‌گیرد تا مطالبش در روزنامه شرق را تکذیب کند.
مدتی بعد نشریه پرتو ارگان مؤسسه پژوهشی امام خمینی گفت‌وگویی را با محسن غرویان منتشر کرد که وی در آن از سخنان پیشین خود به اصطلاح "توبه" کرده بود.
حالا با گذشت ۱۱ سال از آن مصاحبه، غرویان فاش کرده که او تحت فشار روحی و جسمی مجبور به انجام آن گفت‌وگو شده است.
غرویان به سایت انتخاب گفته است: «مصاحبه‌ای كه در آن سال از بنده گرفته شد، تحت فشار تهديدهای مهندسی‌شده‌ای بود كه نسبت به من روا گرديد و بديهی است كه در آن مصاحبه حقايق عنوان نگرديده است، لذا اگر بخواهم واقعيت پشت پرده آن توبه نامه را بيان كنم، حرف‌ها و افشاگری‌های زيادی‌ برای گفتن دارم و هویت خيلی از آن افراد و دست‌اندرکارانی كه در آن زيرزمين تفتيش عقايد در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی در قم حرف‌های بسيار خلاف قانون و شرع می‌زدند را افشا می‌کنم.
به گفته غرویان در زیرزمین مؤسسه پژوهشی امام خمینی اتاقی بوده که روی آن نوشته شده: ورود ممنوع. او این اتاق را به شکنجه‌گاه‌های ساواک تشبیه کرده که هریک از اساتید و طلاب را که مانند هم‌فکران مصباح یزدی فکر نمی‌کردند به آنجا برده و با فحاشی و کتک از آنها می‌خواسته‌اند که از عقایدشان توبه کنند.
این استاد حوزه علمیه در مورد فشارهای وارد بر خودش در این زیرزمین گفته است: «این آقایان می‌گفتند به قصد لطمه زدن به آبروی بنده، با همسر بنده تماس می‌گيرند و به دروغ عنوان می‌كنند كه بنده با خانم اجنبیه‌ای ارتباط داشته‌ام و يا تهديد به آتش زدن ماشين و يا بی‌احترامی به لباس و عمامه من و بی‌آبرو كردن بنده در مقابل مدرسه فيضیه می‌کردند. همه این تهدیدات بدین منظور انجام می‌شد که من دست از مواضع سياسی و فكری خود بردارم.»
بیشتر بخوانید: مصباح یزدی: پایه ایدئولوژیک فتنه ۸۸ در لندن شکل گرفت
او از الفاظ رکیکی که به او گفته می‌شده، حرف زده و خواستار محاکمه این افراد شده است. غرویان گفته است: «اين تهديدها از طرف حلقه پرتو صورت می‌گرفت و كاملا مشخص بود که با حمایت‌هایی که می‌شدند می‌توانند این تهدیدات را عملی کنند.»
پس از این ماجرا بوده که مصاحبه نشریه پرتو با محسن غرویان منتشر شد.
مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی در سال ۱۳۷۴ توسط مصباح یزدی تاسیس شد. هدف این مؤسسه آنطور که در اساسنامه‌اش ذکر شده "تحصیل دانشجویان و طلاب شیعه" است.
...........
دوشنبه ۱۲ مرداد/ ۳ اوت) رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، اکبر هاشمی رفسنجانی اعلام کرد که قصد دارد در انتخابات اسفند ماه مجلس خبرگان کاندید شود.
انتخابات مجلس خبرگان هم‌زمان با انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی هفتم اسفند ماه برگزار می‌شود.
محسن غرویان، استاد حوزه علمیه قم به سایت خبری "فرارو" گفته است که حساسیت‌های تازه و خاص این دوره از انتخابات خبرگان رهبری متأثر از فضای سیاسی کنونی در کشور است.
بیشتر بخوانید: اعلام نامزدی هاشمی رفسنجانی برای انتخابات مجلس خبرگان
ضرورت تحول فکری خبرگان
غرویان درباره علت این حساسیت گفت: «اکنون با روی کار آمدن دولت روحانی فضای سیاسی کشور تحولاتی کرده است. خبرگان نیز تحت تأثیر همین فضای جدید قرارگرفته و جا دارد که از نظر فضای فکری تغییراتی داشته باشد».
او یکی دیگر از علت‌های حساس شدن این دوره از انتخابات خبرگان را کاندید شدن رفسنجانی عنوان کرد. رفسنجانی اسفند ماه سال پیش در رقابت بر سر ریاست مجلس خبرگان با ۲۴ رأی در برابر محمد یزدی که ۴۷ رأی کسب کرد شکست خورد.
این رأی‌گیری نشان داد محافظه‌کاران میانه‌رو و اصلاح‌طلبان تنها حدود یک سوم از کرسی‌های مجلس خبرگان را به‌طور قطعی در اختیار دارند.
در روزها و هفته‌های گذشته خبرهایی مبنی بر فعال شده مثلث حسن روحانی، رفسنجانی و حسن خمینی برای شرکت در انتخابات مجلس خبرگان منتشر شده که تاکنون تائید یا تکذیب نشده است.
غرویان می‌گوید درباه شرکت در انتخابات با حسن خمینی صحبت کرده و "ایشان احتمال کاندیدا شدن را نفی نکرده و گفتند که شرایط و اوضاع را رصد می‌کنند".
بیشتر بخوانید: رفسنجانی: بازگشایی سفارت آمریکا غیر ممکن نیست
«خیز بلند با چهره‌های سفید و کم‌حاشیه»

روزنامه "ابتکار" یک‌شنبه، ۱۱ مرداد تیتر نخست خود را به "خیز بلند اصلاح‌طلبان" برای انتخابات مجلس خبرگان اختصاص داد و نوشت، جریان‌ها و تشکل‌های اصلاح‌طلب و در رأس آنها مجمع روحانیون مبارز، تشکل روحانیان این جناح، برای این منظور فعال شده‌اند.
این روزنامه فضاسازی برای بازگرداندن صندلی ریاست خبرگان به رفسنجانی را مشخص‌ترین استراتژی اصلاح‌طلبان خوانده و می‌افزاید، قرار است با پرهیز از معرفی چهره‌های شناخته شده که احتمال رد صلاحیت شدن‌شان زیاد است از "چهره‌های سفید و کم‌حاشیه" استفاده شود.

رفسنجانی:اگر تحول در حوزه سیاست خارجی نبود تحول در جاهای دیگر سخت بود
به نوشته ابتکار، اصلاح‌طلبان که در انتخابات پیشین به خاطر ردصلاحیت‌ها و آزمون کتبی فقهی ضربه خوردند حتی از حسن خمینی خواسته‌اند "در صورتی که شورای نگهبان خواستار حضور او در آزمون علمی اجتهاد شد آن را بپذیرد و شرکت کند".
شماری از رسانه‌های نزدیک به اصول‌گرایان چندی پیش از آماده سازی یک لیست ۵۰ نفری توسط رفسنجانی خبر داده و مدعی شدند او قصد دارد با کمک رئیس جمهور پیشین محمد خاتمی اکثریت کرسی‌های مجلس خبرگان را از آن نزدیکان و هم‌راهان خود کند.
بیشتر بخوانید: رفسنجانی: روحانیت در معرفی و حمایت از احمدی‌نژاد مقصر است
نقش خبرگان در انتخاب رهبر آینده
غرویان با توجه به تغییر فضای سیاسی ایران به ویژه پس از توافق هسته‌ای با کشورهای ۱+۵ پیش‌بینی کرد: «پیروزی در هر دو مجلس با معتدلین از هر دو جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا خواهد بود».
غلامعلی رجایی، مشاور رئیس مجمع تشخیص مصلحت با ابراز تاسف از این که مجلس خبرگان "نتوانسته بدان میزان که اهمیت دارد و تاثیرگذار" است جایگاه خود را در میان مردم روشن کند خواهان تغییر رویکرد دبیرخانه و روابط عمومی این نهاد شد.
رجایی روز دوشنبه، ۱۲ مرداد درباره حضور نزدیکان رئیس دولت‌های نهم و دهم در انتخابات اسفند به خبرگزاری ایلنا گفت: «تیر خلاصی که پس از توفیق مذاکرات هسته‌ای به شخصیت سیاسی احمدی‌نژاد خورد و همچنین عدم وجاهت اطرافیان احمدی‌نژاد و خود او نزد روحانیت، مانع از ادامه حضور قدرتمند این جریان در عرصه سیاسی کشور خواهد بود».
مشاور رفسنجانی پیش‌بینی کرد مجلس شورای اسلامی در دوره بعدی "به‌طور کامل در اختیار اصلاح‌طلبان و اعتدالیون" باشد. او در عین حال شانس اصلاح‌طلبان برای رقابت با جریان حاکم در خبرگان را ناچیز ارزیابی کرده است.
رفسنجانی صبح‌سه‌شنبه در اجلاس مدیران آموزش و پرورش درباره اهمیت توافق هسته‌ای گفت: «اگر تحول در حوزه سیاست خارجی نبود تحول در جاهای دیگر سخت بود».
ناظران معتقدند تغییر فضای سیاسی پس از توافق هسته‌ای شانس اصلاح‌طلبان و محافظه‌کاران میانه‌رو را برای پیروزی در هر دو انتخابات افزایش داده است.
نقش مجلس خبرگان در انتخاب رهبر آینده جمهوری اسلامی حساسیت این دوره از انتخابات این مجلس را دو چندان می‌کند.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر